سبد خرید 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

  • sikhaghili
  • /
  • وبلاگ
  • /
  • بهترین و خوش طعم ترین انواع کباب در جهان و ایران

بهترین و خوش طعم ترین انواع کباب در جهان و ایران

بهترین و خوش طعم ترین انواع کباب در جهان و ایران

کباب یکی از پر طرفدارترین غذاها در دنیا است. که با گوشت قرمز و گوشت سفید و انواع ادویه، بسته به منطقه طبخ و سرو می شود. کباب، این غذای خوشمزه و پرطرفدار از دوران ناصرالدین شاه و از کشور قفقاز وارد ایران شد و از غذاهای درباری به شمار می‌رفت. کم کم با گذشت زمان کباب از دربار به بازار و خانه‌های مردم رسید و بین ایرانی‌ها محبیوبیت زیادی پیدا کرده است.

 

انواع کباب در ایران

 

ایران در صدر کشورهایی که کباب به عنوان اصلی ترین غذا در بین مردم شهرت دارد، مطرح است و در طی سال ها و قرن‌ها، این غذا تکامل و تنوع زیادی در این کشور پیدا کرده باشد. کباب‌ها در ایران، اغلب همراه برنج یا نان تازه سرو می‌ شوند. از انواع آن می توان به کباب برگ، کباب کوبیده، کباب حلزونی، جوجه کباب، شیشلیک، کباب بره، کباب چنجه، کباب ترش، کباب سلطانی و ماهی کباب اشاره کرد.

کباب کوبیده از معروف ترین نوع کباب در ایران و خاورمیانه است که طرفداران زیادی دارد و در تمام آشپزخانه های صنعتی، رستوران ها و مراکز عرضه غذا سرو می شود. برای درست کردن جوجه‌ کباب از گوشت مرغ و برای تهیه کباب‌های دیگر معمولا از گوشت راسته ی گوسفندی استفاده می کنند و از ماهی برای تهیه ماهی کباب استفاده می شود. مطرح‌ترین و پرطرفدارترین انواع کباب در جهان، کباب‌هایی است که در ایران هستند. اما در ادامه به معروف‌ترین و متداول‌ترین کباب‌های ایرانی و کباب های دیگر کشور ها در جهان اشاره میکنیم.

برای تهیه انواع سیخ کباب و منقل زغالی میتوانید به سایت ملزومات مسافرتی عقیلی مراجعه نمایید تا در وقت و هزینه تان صرفه جویی شود

کباب کوبیده

به عنوان کباب ایرانی یا Persian Kebab، در سطح دنیا شناخته شده است. کباب کوبیده از گوشت چرخ کرده گوساله یا گوسفند تهیه شده و طعم آن به کمک ادویه، تخم مرغ، پیاز و زعفران بسیار لذیذ می‌شود. کباب کوبیده، نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا و در میان گردشگران طرفدار زیادی دارد.

کباب برگ

از گوشت راسته گوساله و روی ذغال تهیه می‌شود، در شمار کباب‌های سیخی است. برای طعم‌دار کردن آن نیز، از پیاز و زغفران و کره کمک گرفته می‌شود.

جوجه کباب

یکی دیگر از انواع کباب‌های سیخی بسیار متداول و محبوب در ایران است. با کمک گوشت مرغ (فیله یا همراه استخوان) در پیاز، آب لیمو، ادویه و زغفران مرینیت شده و سپس طبخ می‌شود.

 

کباب چنجه

گوشت بره در آب لیمو، فلفل و روغن زیتون مرینیت می‌شود و با پیاز خام و گوجه‌فرنگی و برنج سرو می‌شود.

 

شیشلیک

به عنوان کباب شاندیز نیز در ایران شناخته می شود. شیشلیک از گوشت بره تهیه می‌گردد اما با توجه به علایق محلی و ترجیحات مذهبی در دنیا ممکن است گوشت مورد استفاده متفاوت باشد (در بعضی مناطق از گوشت خوک یا گوشت گاو استفاده می کنند). سیخ‌های شیشلیک از تکه‌های گوشت و چربی و سبزیجاتی مانند فلفل، پیاز و گوجه فرنگی تشکیل می‌شوند. در مورد شیشلیک می توان گفت که یک واژه‌ی ترکی است و به نوعی کباب سیخی گفته می‌شود. شیش در زبان ترکی قفقازی، به معنای سیخ فارسی است. برخی به نادرست گمان می‌کنند که شیشلیک یعنی کبابی که از شش تکه گوشت ساخته شده است. شیشلیک یعنی کباب سیخی.

 

کباب بناب

نوعی از کباب کوبیده منسوب به شهر بناب در استان آذربایجان شرقی می باشد. این کباب از گوشت تازه و چربیدار گوسفند، در اندازه ای بسیار بزرگ تر از کباب کوبیده معمولی تهیه می شود. هر پرس این نوع کباب بر خلاف کباب کوبیده معمولاً یک سیخ است. برای سیخ گرفتن کباب بناب حتما باید از سیخ های پهن و مناسب کباب کوبیده استفاده کنید. چون سیخ های با عرض کمتر باعث ریختن کباب ها میشود. امروزه کباب بناب طرفداران زیادی در ایران و نقاط دیگر دنیا دارد. ایرانیان خارج از کشور طرز تهیه کباب بناب را به شهرهای بزرگ در اروپا و آمریکای شمالی برده اند، بطوریکه برخی شهرها و رستوران های ایرانی در این کشورها کباب بناب را عرضه می کنند.

کباب ترش

این نوع کباب ایرانی به طور سنتی با استان‌های گیلان و مازندران مرتبط است. کباب را با تکه‌های بدون چربی گوشت گاو یا گوسفند درست می‌کنند که در ترکیبی خوش‌طعم از رب انار، گردو، سیر، جعفری و روغن زیتون مزه‌دار می‌کنند. در نهایت گوشت را روی سیخ بر روی آتش کباب کرده و با سبزیجات و برنج به عنوان یکی از خوشمزه ترین کباب های دنیا سرو می‌کنند.

اسکندر کباب
Iskander kebab
اسکندر کباب که یکی از خوراکی‌های شهر بورسا است به نام اسکندر افندی، قصابی که اولین بار این غذای خوش‌طعم را تهیه کرد، نام‌گذاری شده است. اسکندر کباب از خوشمزه ترین کباب های دنیا بوده که از کبابی کردن برش‌های نازک گوشت بره تهیه می‌شود و با سس گوجه و نان پیتا ترکیب می‌گردد. در نهایت برای سرو روی آن کره ذوب شده و ماست محلی می‌ریزند. توصیه می‌شود این کباب را با شیره، یک نوشیدنی ترکی که به هضم غذا کمک می‌کند، سفارش دهید.

 

کباب بره ترکی (Cağ kebabı)
Cağ kebabı نوعی کباب از شهر ارزروم ترکیه است. این کباب گوشت بره در پیاز، نمک و فلفل به مدت حدود 12 ساعت خوابانده می‌شود و سپس گوشت را روی یک سیخ بزرگ افقی گذاشته و روی آتش هیزمی می‌پزند. آشپز یک سیخ بلند برمی‌دارد و تکه‌های لطیف و آب‌دار بره را برش می‌دهد. این غذا از کباب های خوش طعم در دنیا است که به طور سنتی یا مستقیماً از سیخ یا با گوشت پیچیده شده در نان لواش گرم و تازه پخته شده سرو می‌شود.

متسوادی (Mtsvadi)
Mtsvadi

متسوادی یک غذای سنتی گرجستانی و از بهترین کباب های دنیا است. این کباب که شبیه شیشلیک است از گوشت چرخ‌کرده گوسفند یا گوساله خوابانده شده در مخلوطی از آب لیمو، آب انار، ترخون، نمک، فلفل و پیاز خرد تهیه می‌شود تا هنگام کبابی نرم و آب‌دار باقی بماند. متسوادی اغلب در فضای باز و روی آتش آماده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را با سس آلو، پیاز حلقه‌ای خام، گوجه‌فرنگی خلال شده و دانه‌های انار میل نمایید.

ژیروس (Gyros)
ژیروس یکی از محبوب‌ترین غذاهای خیابانی یونان و معروف ترین کباب ها در جهان است که با گوشت مرغ یا گوشت بره و گوساله پخته می‌شود. گوشت را در برش‌های نازک برش می‌دهند و سپس همراه با سس‌هایی مانند تزاتزیکی و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، پیاز، کاهو و خیار در یک نان پیتا قرار می‌دهند. Gyrosاز کلمه یونانی gheereezo به معنای چرخاندن گرفته شده که به تف عمودی دائماً در حال چرخش که گوشت بر روی آن پخته می‌شود، اشاره دارد. برخی معتقدند که ژیروس در زمان اسکندر مقدونی به وجود آمد، زمانی که سربازان او گوشت را روی شمشیرهای خود به سیخ می‌کشیدند و روی آتش می‌پختند.

سوولاکی (Souvlaki)
Souvlaki

انواع کباب

سوولاکی یکی خوشمزه ترین کباب های دنیا در یونان است که از مکعب‌های کوچک گوشت مرغ، بره یا گاو سیخ شده و کبابی تشکیل شده است. این یک غذای فست فود محبوب بوده که معمولاً در سوولادزیدیکا سرو می‌شود، غذاخوری‌های کوچک که اغلب ژیروس و سایر غذاهای گوشتی کبابی مشابه را سرو می‌کنند.

سوولاکی اولین بار در یونان باستان ظاهر شد، زمانی که به آن kandaulos می‌گفتند که ترکیبی از گوشت کبابی، نان پیتا، پنیر و شوید بود.

 

دونرکباب

دونر کباب یک غذای لذیذ در میان بهترین کباب های دنیا بوده که در سراسر جهان شناخته شده است. این کباب شامل تکه‌های گوشت کبابی است که از روی یک سیخ عمودی خرد می‌شود. گوشت معمولاً با گیاهان تازه و ادویه‌جات مزه‌دار می‌شود. در ابتدا گوشتی که در دونر استفاده می‌شد منحصراً گوشت بره بود، اما امروزه در استانبول کباب‌هایی وجود دارد که از ترکیب گوشت بره و گاو یا گاهی فقط با گوشت گاو تهیه می‌شود. گوشتی که به صورت عمودی روی سیخ کباب می‌شود چیز جدیدی نیست، همان‌طور که در سفرنامه‌های قرن هجدهم عثمانی به آن اشاره شده، ساندویچ شکل döner kebab که به معنای کباب‌گردان است، در اوایل دهه 1970 در برلین ظاهر شد.

 

برای تجربه دونر کباب خوشمزه و یک سفر پر از اتفاقات خوب، تور استانبول سه کلیک را به راحتی و ارزان رزرو کنید!

 

شاورما

shawarma

شاورما بهترین کباب های دنیا و یک غذای خوشمزه از گوشت در خاورمیانه است که ریشه آن را می‌توان در دوران امپراتوری عثمانی ردیابی کرد، در حالی که نام آن از تلفظ عربی کلمه ترکی çevirme روشن کردن و چرخاندن گرفته شده به سیخ چرخانی که گوشت روی آن پخته می‌شود، اشاره دارد. شاورما با گوشت بره، بوقلمون، مرغ، گوشت گاو یا مخلوطی از گوشت‌های مختلف درست می‌شود که ساعت‌ها به آرامی پخته می‌شوند و در آب و چربی خودشان ریخته می‌شوند و طعمی بی‌نظیر به دست می‌آورند، اما راز واقعی یک شاورما عالی در مزه‌دار کردن گوشت است.

 

آداناکباب

کباب آدانا از خوشمزه ترین کباب های دنیا بوده که به نام یکی از معروف‌ترین شهرهای کباب، آدانا نام‌گذاری شده است. این کباب با گوشت چرخ‌کرده و چربی درست می‌شود که با سیر، پیاز، پاپریکا و فلفل قرمز تند مخلوط می‌شود و رنگ قرمز تیره و طعمی تند به آن می‌دهد. گوشت طعم‌دار شده را دور سیخ‌های فلزی بزرگ قرار می‌دهند و سپس کباب می‌کنند. پس از اتمام پخت، گوشت کبابی به طور سنتی در یک بشقاب روی نان‌ با فلفل و گوجه‌فرنگی سرو می‌شود، یا داخل نان پیتا به همراه سالادی متشکل از جعفری و پیاز قرمز پر می‌شود.

 

 

تومبیک دونر

دونر تمبیک یا کباب گوبیت نوعی دونر کباب است که در آن گوشت رنده شده در نان پیده اکمک معروف پر می‌شود. این غذا معمولاً با مواد اضافی بسته به انتخاب مشتری مانند گوجه فرنگی، پیاز، کاهو یا سایر سبزیجات و سس‌های مختلف سرو می‌شود و یکی از کباب های خوش طعم در دنیا است.

 

 

کباب سیخی (Çöp şiş)

کباب سیخی که منشأ آن از منطقه دریای اژه ترکیه است، نوعی کباب ترکی مدرن با تکه‌های گوشت بره برشته و چربی است. گوشت به طور سنتی با سیر و گوجه فرنگی طعم‌دار می‌شود و در ترکیبی از روغن زیتون، پونه کوهی و فلفل سیاه خوابانده می‌شود، سپس روی سیخ‌های چوبی قرار گرفته و به سرعت برشته می‌شود. کباب‌های ترکیه همگی جزو بهترین کباب های دنیا و محبوب گردشگران هستند.

کباب آلینازیک

آلینازیک نوعی کباب ترکی از منشا غازی‌آنتپ است. این کباب یکی از معروف ترین کباب ها در جهان بوده و شامل بادمجان‌های کبابی و پوره شده است که با سس ماست و سیر ترکیب می‌شود، سپس تکه‌های گوشت بره که با پیاز، رب فلفل قرمز، گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی و روغن زیتون مزه‌دار و کبابی شده را روی سس قرار می‌دهند. مهم است که بادمجان‌ها طعم دودی داشته باشند و بهترین راه برای رسیدن به آن، کبابی کردن آن‌ها روی آتش زغال است. هنگام سرو، کباب آلینازیک به‌طور سنتی با پلو یا سبزی کبابی در کنار آن همراه می‌شود.

 

شیش تاووک

Shish Tavuk

به غیر از سبک سرو و مواد همراه، واقعاً تفاوت زیادی بین این شاورما کلاسیک ترکی و عربی یا ژیروس یونانی از بهترین کباب های دنیا وجود ندارد، زیرا هر سه آماده‌سازی یکسانی شامل کباب کردن گوشت روی زغال دارند. با این حال، تهیه شیش تاووک شامل خواباندن مرغ به مدت حداقل چند ساعت در مخلوط روغن زیتون، لیمو و سیر قبل از تفت‌دادن است. کباب مرغ خوشمزه ترکی معمولاً با سس‌های مختلف و سبزیجات تازه همراه با نان پیتا و یک ظرف برنج یا کوسکوس همراه است.

 

شفتالیا

این کباب سنتی قبرسی از مخلوط گوشت خوک و بره چرخ‌کرده، پیاز قرمز خرد شده و جعفری خرد کرده پیچیده شده در یک غشای نازک چرب که معده گاو، گوسفند و یا خوک است، درست می‌شود. دو نظریه در مورد چگونگی نام این غذا وجود دارد، یا از کلمه ترکی شفتالی به معنای هلو یا از نام فروشنده خیابانی که این کباب را اختراع نموده، گرفته شده است. مخلوط گوشت را با نمک، فلفل و دارچین مزه‌دار می‌کنند و سپس به شکل سوسیس‌های کوچک در می‌آورند که به سیخ کشیده و کباب می‌شوند. همان‌طور که گوشت پخته می‌شود، چربی آب شده و برشته می‌گردد ولی گوشت نرم و آب‌دار می‌ماند، این کباب از خوشمزه ترین کباب های دنیا را حتماً باید مزه کرد.

 

چاپلی کباب

Chapelli Kebab

این کباب گوشت تند که یک غذای خاص پشتون است، با ترکیب گوشت چرخ‌کرده گاو یا گوسفند تهیه می‌شود. طعم بی‌نظیر کباب چاپلی از ادویه‌هایی مانند گشنیز خشک و دانه‌های انار، فلفل سبز و نعنا حاصل می‌شود. نام آن از یک کلمه پشتو chaprikh به معنای مسطح گرفته شده است. اگرچه اغلب گفته می‌شود که چاپلی کباب از پیشاور سرچشمه گرفته، امروزه در سراسر پاکستان، افغانستان و هند یکی از معروف ترین کباب های دنیا و مورد علاقه همه است. کباب چاپلی به طور سنتی با سس ماست، سالاد و نان سرو می‌شود.

 

در پایان

در این لیست دیدیم که پرچم‌دار خوشمزه ترین کباب های دنیا ایران و ترکیه هستند که بهترین کباب‌ها را دارند. کباب‌های ایرانی را که قطعاً مزه کرده‌اید، حالا نوبت این است که به سراغ کباب‌های کشورهای دیگر بروید و طعم این غذای سنتی را بچشید. یکی از لذت‌بخش‌ترین قسمت‌های سفر شکم‌گردی و امتحان کردن غذاهای جدید است. باید بگوییم که کباب‌های ترکیه نزدیک‌ترین مزه به ذائقه ایرانی را دارند.

برگشت به بالا
تولید و پخش ملزومات مسافرتی عقیلی