پختن مواد غذایی بهسیخکشیدهشده بر روی زغال داغ یا میلههای برقی را باربیکیو یا کباب کردن سیخی مینامند.
بهطور کل باربیکیو (به انگلیسی: Barbecue ,barbeque ,Bar-B-Q یا BBQ) روشی از روشهای پخت است که از قرار دادن مواد غذایی عمدتاً گوشت بر روی حرارت یا آتش و معمولاً در فضای باز ایجاد میشود. در روش باربیکیو از زغال، چوب، اجاق گاز برقی و گازی به عنوان منبع تأمین حرارت استفاده میکنند. معمولاً گوشت پیش از قرار گرفتن در باربیکیو باید در مادهای مثل آبلیمو و نظایر آن خوابانده شود یا اینکه لایهای از موادی خاص مثل ادویهجات گوناگون یا سس بر روی آن کشیده شود.
با توجه به اهمیت حفظ ارزشهای مواد غذایی در روند پختوپز، امروزه انواع روشهای پخت سالم و جدید مورد استفاده قرار میگیرد. منقل , گریل و باربیکیو از جمله لوازم خانگی هستند که که انواع و ابعاد مختلف طراحی و تولید شدهاند و به راحتی مورد استفرند.
منقل ، گریل و باربیکیوی برقی یا ساده، برای پخت انواع غذای کبابی به خصوص مرغ، ماهی و گوشت کارایی خواهند داشت.