منقل آتشدانی است که با آن آتش را منتقل یا نگهداری میکنند. از منقل برای پخت غذا به روش کباب کردن استفاده میشود. غذایی را که با منقل پخته میشود کباب میگویند. مانند جوجه کباب، کباب چنجه و کباب کوبیده. منقلی که برای کباب استفاده میشود، فلزی یا آجری است.
منقلها با گاز طبیعی، بوتان، چوب یا زغال افروخته به عنوان سوخت، کار میکنند.
گاهی از منقل فقط برای تولید زغال افروخته استفاده میشود. این گونه منقل در کنار وافور یا قلیان به عنوان ابزار تدخین به کار میرود.
با توجه به اهمیت حفظ ارزشهای مواد غذایی در روند پختوپز، امروزه انواع روشهای پخت سالم و جدید مورد استفاده قرار میگیرد. منقل، گریل و باربیکیو از جمله لوازم خانگی هستند که که انواع و ابعاد مختلف طراحی و تولید شدهاند و به راحتی مورد استفاده قرار میگیرند.
منقل، گریل و باربیکیوی برقی یا ساده، برای پخت انواع غذای کبابی به خصوص مرغ، ماهی و گوشت کارایی خواهند داشت.
منقلها بنابر مصرف و کاربرد آن دارای انواع مختلفی میباشند که عبارتند از :
_ منقل صحرایی